Marathon Noordlaren

Vanavond werd de eerste schaatsmarathon op een natuurijsbaan van het seizoen verreden. De ijsvereniging in Noordlaren was als eerste in staat de wedstrijd te organiseren, en troefde daarmee traditionele concurrenten als Haaksbergen en Veenoord af.

Er kwam enorm veel pers en publiek op de wedstrijd af, veel meer dan vorig jaar, toen Noordlaren niet de eerste, maar de tweede schaatsmarathon van het seizoen organiseerde en de wedstrijd bovendien ’s middags werd verreden.

Vanavond won bij de mannen Bob de Vries, die alleen over de meet ging, gevolgd door Christijn Groeneveld die medevluchter Martijn van Es in de sprint om het zilver aftroefde.

De strijd bij de vrouwen kreeg een curieus en ook wat onbevredigend einde. Sandra ’t  Hart (rechts op de finishfoto) dacht de sprint van de kopgroep van vier te hebben gewonnen. Ze kwam ook wel als eerste over de streep, maar schopte haar schaats naar voren (op de foto duidelijk te zien), en een dergelijke kickstart is tegenwoordig niet meer toegestaan. ’t Hart werd daarom naar de derde plaats teruggezet, en de Foske Tamar van der Wal (midden, met groengeel tenue), die als tweede de finishlijn passeerde werd tot winnaar uitgeroepen.

Binnenkort meer foto’s van deze schaatsmarathon.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's