Eerste graffiti voor nieuwe gemeentehuis Haren

Met het zetten van een tag, de handtekening van graffitispuiters, op een van de betonnen heipalen heeft het college van B&W vanmiddag de eerste officiële handeling verricht rond de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Zo’n vijftig belangstellenden, merendeels raadsleden en ambtenaren, waren op de bijeenkomst afgekomen. Voorafgaand aan het plaatsen van de handtekeningen werd het eerste exemplaar uitgereikt van een boekje over het nieuwe gemeentehuis van de hand van architect Dirk Jan Postel van Kraaijvanger-Urbis architecten uit Rotterdam.

Het college van B&W zet zijn handtekening op de “eerste steen”.

De bijeenkomst werd afgetrapt met een korte speech door burgemeester Mark Boumans.

Wethouder Theo Berends neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het boekje over het nieuwe gemeentehuis.

Ook de gemeentesecretaris zet een ’tag’.

Daarna mochten ook ‘gewone’ mensen hun naam op de betonnen paal krabbelen.

De wethouders Toxopeus en Berends namen de viltstift voor een tweede keer ter hand. Ze waren bang dat toekomstige archeologen bij opgravingen van de toekomstige ruïnes van het toekomstige gemeentehuis hun handtekeningen niet zouden herkennen; daarom zetten ze er in duidelijke kapitalen hun namen naast, zodat ze aan de vergetelheid ontrukt kunnen worden.

Na de ceremonie bleven de nu al historische viltstiften onbeheerd achter.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Gelkinghe 21 januari 2010

    Heeft de politie misschien nog even meegekeken of er een van elders bekende tag bij zat? :-)

  2. Haren in foto's 22 januari 2010

    @ Gelkinghe: haha, ik heb in elk geval geen kaasschaaf gezien…

© 2024 - Haren in Foto's