Blauwe reiger met mol

Doordat al m’n aandacht de laatste dagen naar de bever uitging, vergat ik bijna dat ik afgelopen zaterdag deze fraaie foto (al zeg ik het zelf – iemand anders doet het toch niet) maakte van een overvliegende blauwe reiger (Ardea cinerea) met in zijn snavel een mol (Talpa europaea).

Het was een lucky shot, moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen. Ik maakte een zaterdagmiddagwandeling over de Hoornsedijk en naderde de plek waar – naar mij even later bleek – de bever zich pleegt op te houden. Op het ijs zat de reiger, en ik zag door m’n verrekijker dat hij een mol in zijn snavel had. Omdat ik tijdens het wandelen mijn 400mm telelens niet meeneem, moest ik het doen met een 70-210mm telezoom. Ik maakte – tegen beter weten in, want de vogel was veel te ver weg om maar iets meer dan een klein vlekje te zijn op de foto – een paar opnames. Net wilde ik besluiten om verder te lopen, toen de reiger op de wieken ging en precies over mij heen vloog. Ik kon een paar foto’s maken, waarvan dit de topper is.

De foto’s hieronder zijn van dezelfde reiger, maar een dag later gemaakt, in het voorprogramma van de Harense bever.

Verder Bericht

Vorige Bericht

8 Reacties

 1. Bob de Vries 24 februari 2010

  Hele fraaie foto!

 2. Laurette 24 februari 2010

  Wat een prachtige foto van de reiger, wat een mazzel dat hij zo vlak over je heen vloog!
  Gr Laurette

 3. Henk 25 februari 2010

  Geweldige foto’s van de reiger, en ik ben helemaal enthousiast over je beverplaatjes!!
  Ik bedoel dus dat het ”PLAATJES” van foto’s zijn!!
  Geweldig!!
  Kijk ook eens naar mijn natuurfoto’s van afgelopen zaterdag, daar ben ik nogal trots op
  http://www.flickr.com/photos/13721357@N06/
  Groeten uit Groningen.

 4. Gelkinghe 25 februari 2010

  Bob haalt me de woorden uit de mond.

  Reigers zijn trouwens hele goede mollenvangers. Ze luisteren bij mollenritten en -molehopen of zich onder de grond iets beweegt en tsjakka, daar gaat de mol.

 5. ArtMus 28 februari 2010

  geweldig wat een fantastisch e foto van de reiger.
  Je hebt het hoofd op het juiste moment koel weten te houden.

 6. luken hulsker 10 maart 2010

  Prachtige opname

 7. Wieke 10 maart 2010

  Arme mol…

 8. Irene 10 maart 2010

  Als hij hierna nu maar niet aan de bevers begint. Hij ziet er al een beetje geconstipeerd uit. ;-)

© 2024 - Haren in Foto's