Stem

Er kan nog gestemd worden, tot vanavond 21.00 uur.

Ik heb vanmiddag mijn stem uitgebracht, in het  stemlokaal in het gemeentehuis. Tot mijn verbazing werd het stembureau bemand door onder anderen de nummer 1 van lijst 3, de heer Frima. Volgens de Kieswet zal het vast zijn toegestaan dat een kandidaat op wie gestemd kan worden zitting heeft in het stembureau en ik heb geen enkele twijfel aan de integriteit van Hein Frima, maar het heeft toch iets van de spreekwoordelijke slager die zijn eigen vlees keurt. Spreken politici niet vaak over de “schijn van belangenverstrengeling” die te allen tijde vermeden dient te worden? En als zoiets zou gebeuren bij verkiezingen in een Oost-Europees of Midden-Afrikaans land, wat zouden wij westerlingen daar dan van denken?

Wie overigens benieuwd is naar de verkiezingsresultaten kan vanavond de uitslagenavond bijwonen die de gemeente Haren vanaf 21.30 organiseert in het gemeentehuis, of luisteren naar Haren FM die daarvan rechtstreeks verslag doet.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Gelkinghe 3 maart 2010

    Het kan nog veel erger. In Noordbroek zitten er leden van één enkele partij in het stembureau.

© 2024 - Haren in Foto's