Schonkig paard

Tijdens een fietstochtje vanmiddag zag ik in Essen dit schonkige paard. Hoewel ik me afvraag of ‘schonkig’ hier het juiste woord is; ‘broodmager’ lijkt me eerder van toepassing. Is het ziek? Of verwaarloosd? Er stond een teil me water, en een flink deel van het weitje bevatte voldoende gras. Toen ik wat gras plukte en het aan het edele dier voerde, at het dat gewoon op. Niet gretig, maar ook niet met lange tanden.

Ik ben geen paardenkenner, en vind het dan ook wat pedant om dit als een geval van dierenmishandeling of -verwaarlozing aan te geven bij de dierenbescherming. Is er een kenner die weet wat hier aan de hand kan zijn?

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. kevin 26 januari 2011

    bel de dierenbescherming nu meteen hun kunnen het paard beter maken egt waar!!

  2. kevin 26 januari 2011

    of ga naar de eigenaar en zeg er wat van, ook de dierenbescherming dit is het nummer 114

© 2024 - Haren in Foto's