Meer paddo’s

Ik vond het bij nader inzien toch wel wat karig: slechts één paddenstoel(ensoort) op de eerste dag van de (sterrenkundige) herfst. Daarom ben ik er vanmiddag even op uitgetrokken om nog wat soorten vast te leggen.

 

Een aardige oogst. Ik heb geprobeerd de mij niet bekende paddo’s te determineren, maar moest al snel vaststellen dat er in mij geen mycoloog schuilt. De vliegenzwam ken ik natuurlijk, en eekhoorntjesbrood en aardappelbovist meen ik ook nog wel te herkennen, maar daarna hield het wel op. Wie zelf de hier getoonde soorten wil determineren, verwijs ik graag naar deze en deze website.

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Gelkinghe 23 september 2010

  Volgens mij zitten er ook kaalkopjes bij, oftewel psylo’s, inderdaad werkzame paddo’s.

 2. Haren in foto's 24 september 2010

  @Gelkinghe: zou kunnen, maar naar het schijnt worden de licht hallucinerende skinheads nogal eens verward met andere, erop gelijkende maar giftige soorten…

 3. Fokkio 24 september 2010

  Bedankt voor je reactie op mijn fotoblog. Je hebt hier zelf ook een mooie paddo-serie. Leuk zo’n site met alleen maar foto’s uit Haren. Ik woon er niet heel ver vandaan trouwens.
  Groet, Fokkio

 4. Luken Hulsker 27 september 2010

  Mooie serie, het is wel het jaar van de paddestoelen, bij ons in Westerwolde zie op bepaalde plekken wel honderden bijelkaar.

  Een collega van mij doet wel eens wat met paddo’s, maar zoek ze niet in de natuur maar kweek ze zelf…..

© 2024 - Haren in Foto's