Evenementen

Een drukke dag vandaag in Haren met evenementen. Aan de boorden van het Paterswoldsemeer, op het terrein bij restaurant De Twee Provinciën, vond een promotiedag van het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine plaats, met tal van activiteiten voor jong en oud. Spectaculair was het rupsvoertuig, waarmee een rit over een zandbulten-circuit kon worden gemaakt. Verder was er een klimwand, kon men meevaren met een rubberboot op het meer en diende de dag ook als reünie voor oud-mariniers.

In Onnen had NedTrain de deuren van haar onderhoudsbedrijf aan het Felland geopend. Op de druk bezochte Open Dag waren er historische en hypermoderne treinen te bewonderen, werden treinonderstellen en onderhoudsmaterieel tentoongesteld, en waren er tal van activiteiten georganiseerd, variërend van veilingen voor het goede doel (Fonds Verstandelijk Gehandicapten) tot een uitgebreide modelspoorbaan. Bezoekers werden aan- en afgevoerd met een heuse stoomtrein.

En tenslotte was in paviljoen Sassenhein een benefietfestival georganiseerd ten behoeve van de kinderen van de dit voorjaar door haar ex-man vermoorde Fatma Abdelaziz. Zij liet vier kinderen achter, die nu worden opgevangen door een vriendin van Fatma, die inmiddels hun pleegmoeder is. Fatma werkte bij de Groninger Archieven, en collega’s van haar hebben de Stichting Vrienden van Fatma opgericht, met als doel geld in te zamelen zodat haar kinderen “een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden, met wat extraatjes, te denken aan uitstapjes, sport, muziekles, speelgoed etc.” Het benefietfestival bestond uit een concert van enkele meer of minder bekende Groninger artiesten, onder wie Bond tegen Harries (de band van Olaf Vos, die ook bekend is van zijn dagelijkse programma Grunnegers op TV Noord – “de Grunner toal proat wie apmoal” – over de Groningse taal), Bert Hadders & de Nozems en DJ Fonkymonky, die allen geheel belangenloos optraden. Voor wie het concert gemist heeft: giften zijn nog steeds mogelijk op bankrekening 11.40.58.458 t.n.v. Stichting Vrienden van Fatma.

Binnenkort meer foto’s van deze evenementen hier op dit weblog.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Gelkinghe 25 september 2010

    Mooi portret die op een na laatste foto!

  2. Haren in foto's 27 september 2010

    @Gelkinghe: Dank. For the record: ik was niet helemnaal tevreden met mijn quick & dirty bewerking van zaterdagavond (had de donkere delen teveel opgehelderd) en heb de bewerking nu aangepast (contrast verhoogd) en de nieuwe versie geplaatst.

© 2024 - Haren in Foto's