Vrienden van Fatma

Zo’n 2500 euro leverde het benefietconcert op dat de Stichting Vrienden van Fatma afgelopen zaterdag had georganiseerd. Bij paviljoen Sassenhein traden diverse Groninger artiesten belangeloos op om geld in te zamelen voor de vier kinderen van de begin dit jaar uit eerwraak door haar man vermoorde Fatma. Met het geld kunnen leuke extraatjes voor hen worden betaald. Ze zijn inmiddels door een vriendin van Fatma opgenomen in het gezin. Wie nog geld wil overmaken voor dit goede doel, kan dat doen op bankrekening 11.40.58.458 t.n.v. de Stichting Vrienden van Fatma.

Meindert Talma opende met een aantal eigenzinnige nummers het bal. Het duo Vera & Sabina maakte daarna indruk met prachtige songs. Stadsdichteres Anneke Claus las absurde gedichten voor, en DJ Fonkymonky kreeg velen, onder wie presentatrice Alina Kiers, aan het swingen.

Er waren naast de muziek andere activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen – zo konden kinderen zich fraai laten schminken – waarvoor het presentatieduo Alina Kiers en Emil Klok flink reclame maakte.

Bert Hadders & de Nozems rockten er in het Gronings op los. En een verrassend intermezzo verzorgden Tineke Rouw en haar buikdanseressen.

Onder toeziend oog van Sassenhein-oprichter Hein Aalderink, die hoog op zijn sokkel het rumoer aan zich voorbij liet gaan, genoten jong en oud van de muziek. Het benefietconcert werd passend afgesloten door Bond tegen Harries, de band van Olaf ‘Deurbroezen’ Vos.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's