Buitenbad Scharlakenhof

Dat de Scharlakenhof een sporthal en overdekt zwembad heeft, wist ik, maar dat er een prachtig buitenbad naast lag, was mij tot vanmiddag onbekend. Weliswaar kent het zwembad enig achterstallig onderhoud, maar verder ligt het er prachtig bij…

Maar serieus: ik vind het triest om te constateren dat Haren blijkbaar ooit een fraai openlucht zwembad heeft gehad, en dat men – wie dat dan ook moge zijn: gemeente, stichting of vereniging – dat dan zo heeft laten verrotten. Ik zou onmiddellijk een abonnement nemen op een buitenbad dat zó mooi gelegen is.

Het is blijkbaar vroeger een redelijk omvangrijk complex geweest, met de nodige pierenbadjes in verschillende dieptes.

Een ietwat gehavende tafeltennistafel herinnert aan betere tijden.

Hoewel je vingers jeuken om een stichting op te richten om het bad in oude glorie te herstellen, weet je: dit komt nooit meer terug. Waarschijnlijk is hier over enige jaren een woonwijk verrezen. En weten enkel nog wat oudere Harenaars dat hier ooit een zwembad was…

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

 1. van balkom 11 december 2008

  ik ben vandaag eens wezen kijken bij het voormalige buiten zwembad Haren
  wat hebben we er lekker gezwommen en wat was het een fijne plek voor de jeugd
  maar….wat een bende
  ik zou zeggen maak wat voor de jeugd van haren en knap het buitenbad op het zal het mooiste bad in het noorden kunnen worden
  maarja ik heb het niet voor het zeggen
  GROETEN UIT HAREN

 2. m 19 september 2009

  Voor mij is het buitenbad in Haren jeugdsentiment. Wat een geweldig bad, in een superomgeving. Wat een prachtig grote velden, waar je kon zonnen en spelen. Eeuwig zonde dat het er nu zo bijligt. Kom nu wekelijks met mijn dochter in het binnenzwembad voor zwemles, en elke week probeer ik een glimp op te kunnen vangen, wat daar achter de bosjes ligt. Velen weten het inderdaad niet eens. Maar ooit was het er prachtig. Doet me pijn in mijn hart hoe het er nu uit ziet.

 3. Miriam 27 december 2010

  ik ben gezien buitenzwembad Haren
  ik wil weten waarom buitenzwembad gestolen is?
  ik vind erg bijzonder een zwembad in het bos!

© 2024 - Haren in Foto's