Jazz aan het meer

Onder de titel “Live jazz aan het meer” presenteert restaurant De Twee Provinciën – aan de Meerweg in Haren, naast jachthaven Zuidwesthoek – op zondagmiddag live jazzmuziek. Vanmiddag werd dat verzorgd door het trio Will Jaspers (saxofoon), Michel de Boer (gitaar) en Tim Nobel (contrabas).

Doel van de ietwat ge-upgrade uitspanning (onder de vorige exploitant was het etablissement naar een nogal bedenkelijk niveau afgegleden) is uiteraard de klantenkring uit te breiden en de omzet te verhogen. Dat lukt nog niet helemaal, of moet ik zeggen: nog helemaal niet? Toen ik vanmiddag om 3 uur – het aanvangstijdstip van het optreden – de zaak betrad, zaten er welgeteld 8 personen, die duidelijk niet voor het jazztrio kwamen, maar genoeglijk aan het raam over het Paterswoldsemeer zaten uit te kijken, onder het genot van koffie en gebak.

Later kwamen er toch nog 3 personen binnen die klaarblijkelijk wel op de muziek afkwamen. Het bleef dus nogal leeg en sfeerloos in de lokaliteit.

Aan de band lag het niet: die swingde in hoge mate. Maar had een beter en groter publiek verdiend.

Volgende week, zondag 30  november, is er weer een optreden, van Laurens Blinxma (saxofoon), Dick Paul Huijer (gitaar) en Bert van Erk (contrabas). Gaat allen hier heen, want zo’n band verdient een talrijk en enthousiast publiek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's