Voorspeeluur viool

Zo’n 20 aanstormende viooltalenten toonden hun muzikale kunnen afgelopen donderdagavond in ’t Clockhuys. Ruim 50 toehoorders, merendeels trotse ouders, waren aanwezig bij dit voorspeeluur door leerlingen viool van muziekdocente Meike Post Uiterweer uit Haren.

Hoewel een enkele zeer jonge muzikante door de spanning van een ‘echt optreden’ wel eens een toon miste, wisten de leerlingen – mede dankzij de begeleiding van hun docente en van pianiste Hanne v.d. Broek – de werken van onder anderen Back, Vivaldi en Sjostakovich op welluidende wijze ten gehore te brengen.

Op bovenstaande foto Eva met docente Meike Post Uiterweer, en hieronder Marloes.

Blijkbaar is de viool een echt ‘meisjesinstrument’, want onder de deelnemers was maar één jongen, William, hieronder respectievelijk met Sophie en Josie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Bob 24 november 2008

  Wat apart dat er slechts 1 jongen speelde. In mijn tijd (30-35 jaar geleden, zelf 9 jaar vioolles gehad) was het volgens mij nog fifty-fifty.
  Ik ken die onderste twee, ik zal hun ouders op je foto’s en je aanbod wijzen.

  In welke hoedanigheid was jij daar overigens? Als ouder, docent, of ingehuurde fotograaf?

 2. Haren Foto 25 november 2008

  @ Bob: Tsja, the times they are a-changin’. Musiceren jongens tegenwoordig nog, of spelen ze alleen maar World of Warcraft?

  Dank dat je de ouders die je kent op het aanbod van een afdruk wijst.

  Ik was daar in de hoedanigheid van niet-ingehuurde fotograaf. Ik wil m’n portfolio wat uitbreiden en wat meer mensen en binnen fotograferen. Ook probeer ik wat meer seriematig te werken en toen ik op de site van de VVV Haren (sinds kort weer ‘in de lucht’) las dat er wat verschillende muzikale events in Haren waren (enkele voorspeeluren, en Jazz aan het Meer) leek het me aardig om te kijken of ik een serie muziekfoto’s uit zou kunnen halen.

© 2024 - Haren in Foto's