Geeuwende pony

Tja, wat doe je dan op Tweede Kerstdag ’s middags? Een wandeling langs de Hoornsedijk maken, bijvoorbeeld.

Daar zag ik deze pony, die – net als de andere dieren in de kudde – langdurig vreselijk stond te gapen. En niet omdat hij (of zij) net een copieus kerstdiner had verorberd, neem ik aan. Hoewel, er had net een ouder echtpaar ruimhartig oud brood staan voeren…

Op internet gaan meerdere verklaringen rond voor paarden die veel geeuwen. Sommige daarvan zijn positief (de paarden zouden zich ontspannen na een fysieke inspanning), maar de meeste verklaringen wijzen op problemen, zowel van fysieke aard (maagaandoeningen, wormen) als psychische aard (stress). Laten we hopen dat her toch een teken van ontspanning is.

In ieder geval gaf het tegenlicht een fraai effect op de manen van deze pony.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Alie 1 februari 2009

    Het tegenlicht geeft prachtige kleuren. Fraai plaatje zo met die verlichte haren.

  2. assyma 1 februari 2009

    Als het maar geen hyperventilatie is en waarom zouden ze ook last van stress hebben op de hoornsedijk…ze hebben daar toch alle ruimte of vergis ik me?

    groet,assyma

© 2024 - Haren in Foto's