IJs

Voor het eerst in jaren vriest het weer eens serieus, en het E-woord is al weer gevallen. Komt er een Elfstedentocht? Een vraag die vooral door niet-Friezen, lees: westerlingen, wordt gesteld. Totaal niet aan de orde, natuurlijk, net zo min als Noorder Rondritten of de Oldambtrit.

Maar toch, het kan, schaatsen op natuurijs. Op menige sloot of plas wordt al volop gereden, zoals op de Drentse Aa, langs de A28. Of – van een totaal andere orde – op de vijver in het Boeremapark. Schaatsen op het Paterswoldesmeer wordt nog sterk ontraden, las ik op de website van RTV Noord.

Een paar dagen geleden was zelfs het ijs op boerensloten en greppels nog onbetrouwbaar. Zo liep ik op tweede kerstdag langs de Aweg in Glimmen (achter kwekerij De Bonte Hoek). Op een slootje daar had zich een prachtig ijspatroon gevormd.

Nadat ik er een foto van maakte, kon ik de verleiding niet weerstaan om even te testen of het ijs zou houden. Helaas, met mijn 80 kilo ging ik er faliekant doorheen, Gelukkig was de sloot ter plekke niet dieper dan pakweg 5 centimeter ;)

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Alexander 1 januari 2009

    Phew, dat scheelde weinig. Wel een goede reden om voor de openhaar te zitten met een warme chocolademelk om ‘op te drogen’ ;-)

  2. Haren Foto 1 januari 2009

    Haha, inderdaad, en daarna natuurlijk een berenburgje (of twee) om weer warm te worden ;)

© 2024 - Haren in Foto's