IJspret

Er kan dus inmiddels volop geschaatst worden. Niet alleen op de natuurijsbanen (Noordlaren, Glimmen – is de baan bij de Scharlakenhof al open, of heeft het bestuur er vanwege de verhuisperikelen maar helemaal het bijltje bij neergegooid?), maar ook op vele sloten en plassen.

Zoals op de vijver van het Boeremapark.

Een aardige plek ook om de ijzers onder te binden, is de visvijver Sassenhein. De bijbehorende uitspanning is net in andere handen overgegaan, en lijkt een prima lokaal om na de lichamelijke oefening warme chocolademelk met slagroom te nuttigen teneinde de verbruikte caloriën weer aan te vullen.

Maar het blijft een vijver met beperkte afmetingen, weliswaar ruimer dan een ijsbaan, maar veel verder dan rondjes draaien kom je niet.

Ik zoek nog naar een stuk water waar je een wat grotere afstand kan afleggen, maar wel met betrouwbaar ijs. Ik kan geen website vinden met goede tips. Die zijn hier dus welkom.

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

  1. Gelkinghe 1 januari 2009

    Io dit moment dooit het, in de stad tenminste. Het Paterswoldsemeer is ook nog steeds onbetrouwbaar, en dat zal het vooreerst nog wel blijven ook. Is ’t Friescheveen misschien een suggestie?

  2. Bob 2 januari 2009

    Ik heb dinsdagmiddag heerlijk geschaatst op de plas bij het tunneltje bij Glimmermade.

  3. Haren Foto 2 januari 2009

    Dank voor de tips, had die ook op m’n lijstje van mogelijke locaties staan. Heb inmiddels dankzij een tip van mijn geliefde een prima website gevonden, zie mijn nieuwe logje.

© 2024 - Haren in Foto's