Gar lustig ist die Jägerei

… liet onze leraar Duits – die er zelf uitzag alsof hij nog bij de Waffen-SS had gediend, en echt niet alleen omdat hij mank liep – ons in de 2e klas zingen tijdens de les.

Wellicht dat ook de jagers uit Haren e.o. aan dit vrolijke jachtliedje denken als ze in deze hoogzit (ik denk dat dat de juiste benaming is) vertoeven in afwachting van het naderend slachtvee.

Dit exemplaar trof ik toen ik onlangs langs de Drentse Aa struinde, ten noorden van het Total tankstation bij Glimmen. Inderdaad zitten er in dat gebied veel reeën, maar dat is toch geen reden om er op los te knallen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een wat ambivalente houding heb tegenover de jacht. Enerzijds kan ik me niet voorstellen wat iemand bezielt om voor z’n lol levende dieren dood te schieten, anderzijds vind ook ik een reebout heerlijk op een bedje van spitskool met aardappelkroketjes o.i.d. (jammie…!)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's