Beestenboel

Afgelopen vrijdagmiddag vond op zorgboerderij De Mikkelhorst een Beestenboelmarkt plaats. Het vormde de afsluiting van  de Beestenboelweek, een week vol activiteiten rond het boerderijdier, met als doel meer onder de aandacht te komen en mensen naar de boerderij te lokken. Er waren de hele week tal van activiteiten, waarbij met name de basisscholen in de gemeente Haren werden betrokken. Tijdens de afsluitende Beestenboelmarkt waren er kraampjes met allerhande artikelen, muziek, een knuffeldierendokter, konden kinderen zich laten schminken, en was er als klap op de vuurpijl een kunstveiling, waarbij het eerste werk hoogstpersoonlijk werd geveild door burgemeester Mark Boumans.

Ik was die middag ingehuurd om foto’s voor De Mikkelhorst te maken. Uiteraard de burgemeester in zijn rol als veilingmeester vastgelegd, maar in dit blog wil ik nu focussen op de onbevangenheid van kinderen die zich vermaken. En waar kunnen ze dat beter doen dan op een boerderij met dieren, speeltoestellen en ijs en limonade…

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Bob 18 mei 2009

  Kunnen we de burgemeester-foto deze week aanschouwen in het HW?

 2. Haren in Foto's 19 mei 2009

  @Bob: ik heb de foto’s aan de Mikkelhorst aangeleverd, die ze bij een persbericht zouden meezenden naar het HW (en andere media). Even afwachten, dus. ’t Was moeilijk fotograferen, omdat de veiling werd gehouden onder een afdak, dus had ik ofwel tegenlicht (inflitsen) ofwel een saaie achtergrond. Heb wel een leuke foto van Boumans nadat hij “voor het nieuwe gemeentehuis” (volgens de veilingmeester) een kunstwerk had gekocht. Als dat maar niet de eerste kostenoverschrijding is…
  Nog bedankt voor de tip!

 3. Bob 20 mei 2009

  Op de voorpagina staan diverse (mooie!) Mikkelhorst-foto’s. Allemaal door jou gemaakt? (en dus niet door Marco in ’t Veldt…)

 4. Haren in Foto's 20 mei 2009

  Bob, nee, wel degelijk eigen foto’s van Marco, die daar ook was.

© 2024 - Haren in Foto's