Beroemd

Een tijdje geleden stond ik in de late avondschemering te fotograferen op het parkeerterrein aan de Kroonkampweg, toen een groepje jongens mij benaderde met de gebruikelijke vragen wat ik aan het fotograferen was en waarvoor. Een van de jongens vroeg of hij op de foto mocht. Hij wilde namelijk graag wereldberoemd worden, vooral in Haren.

Ik probeerde hem uit te leggen dat de lichtomstandigheden en de op mijn camera gemonteerde lens daarvoor niet geschikt waren, en dat ik geen zin en tijd had om een andere lens te bevestigen en het model uit te lichten (dan zou namelijk de fraaie avondlucht die ik probeerde vast te leggen verdwenen zijn), maar dat kwam niet helemaal bij de Bekende Harenaar in spé binnen. Om er vanaf te zijn dirigeerde ik hem met fiets en al in het tegenlicht van de C1000 en nam deze foto, hem ondertussen bezwerend dat hij daar zeker niet beroemd mee zou worden, omdat hij tegen het licht in niet herkenbaar zou zijn. Hij geloofde het maar half.

Hij wilde per se weten waar de foto gepubliceerd zou worden, maar de opgegeven url bleek moeilijk te onthouden. Toegegeven, weeweeweepuntharenfotoaanelkaarpuntwebstreepjelogpuntenel is ook niet eenvoudig om in het geheugen op te slaan. Ik raadde hem daarom aan gewoon even te googelen op “harenfoto”. Hij leek evenwel niet te begrijpen dat dat weleens de eenvoudigste route naar dit blog zou kunnen zijn.

Maar stel dat hij toch de ingewikkelde url in zijn hersenpan had weten op te slaan, of door goed zoeken de weg naar mijn blog had weten te vinden, bedacht ik vanavond. Dan zou hij al een week lang hoopvol kijken of de foto al was gepubliceerd die van hem een BH-er moest maken.

Daarom hierbij alsnog de foto van een Beroemde Harenaar in wording.

 

UPDATE n.a.v. commentaar Gelkinghe:

Ter vergelijking dezelfde opname zonder beroemdheid:

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Gelkinghe 28 november 2009

    Toch zou de plaat zonder zijn aanwezigheid minder zijn. Hij voegt er wel iets wezenlijks aan toe.

  2. Haren in Foto's 28 november 2009

    @Gelkinghe: daar heb je helemaal gelijk in; zie foto zonder beroemdheid die ik onder update heb toegevoegd om dat te demonstreren.

© 2024 - Haren in Foto's