Simca

Op het Hadera-plein stond gisteren een fraaie Simca 1000 geparkeerd. Terwijl ik er wat foto’s van maakte, kwamen de eigenaren eraan. Ze vertelden dat ze deze auto nu zo’n 3 jaar bezitten, maar dat een andere Simca 1000 ooit hun eerste auto was.

Het bouwjaar van deze Simca 1000 is 1976, vertelt de eigenaar. Het is een type-2, herkenbaar aan o.a. de grotere koplampen en de richtingaanwijzers die het hoekje om gaan. De Simca 1000, herinner ik me, werd gekenmerkt door zijn scheef staande wielen. Dat is bij dit exemplaar (nog) niet het geval, maar volgens de eigenaar vormt die scheefstand geen probleem.

Een opvallende verschijning, deze Simca. Er rijden niet veel exemplaren meer in het noorden rond. Volgens de eigenaren schijnt er in de omgeving van Norg nog een in gebruik te zijn.

Na een praatje – daar zullen ze met zo’n auto nooit om verlegen zitten – knorren de eigenaren weg, en blijf ik achter met de vraag of auto’s er vroeger inderdaad minder als door windtunnels vormgegeven eenheidsworst uitzagen dan tegenwoordig. Of is dat mijn perceptie, gevoed door misplaatste nostalgie?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's