Scharlakenbos

Vanmiddag voor het eerst – ik woon pas 4 jaar in Haren ;) – in het Scharlakenbos gewandeld. Het was een veel leuker bos dan gedacht. Door natuurlijk beheer – omgevallen bomen worden niet opgeruimd, runderen zorgen voor begrazing – is het bos gevarieerd en verrassend. Prachtige beuken in herfstkleuren zijn er te zien en veel varens. De paddo’s vielen wat tegen.

Dat natuurlijk beheer ook gemakkelijk kan zijn – voor de gemeente Haren, of is die niet de eigenaar van het bos? – blijkt ook uit de staat van een bruggetje. Dat niet alle planken bevestigd zijn, kan ik begrijpen, maar dat de spijkers er uitsteken (met alle risico’s vandien) vind ik niet kunnen.

Een fraaie locatie in het bos bevindt zich aan de westkant, waar 3 rode bomen (esdoorns?) een open plek domineren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Bob 4 november 2007

    Leuk dat je weer ‘in de lucht’ bent. Zal je log in de gaten houden.
    Over dat bruggetje moet je een klacht indienen bij de gemeente lijkt me.

© 2024 - Haren in Foto's