O denneboom…

Midden op de rotonde op de hoek Rijkstraatweg/Vondellaan/Molenweg is een forse kerstboom geplaatst. Ik kan me niet herinneren of er voorgaande jaren ook een boom op deze plek stond, maar het is er geen slechte locatie voor. Nu heb ik zelf niets met kerstbomen – eigenlijk haat ik ze – dus hoor ik me geen oordeel aan te matigen over de Harense boom, maar als ik dat toch doe, vind ik het best een fraai exemplaar.

De versiering is simpel, maar (daardoor?) niet onaardig. Geen piek, maar slechts een paar snoeren kerstverlichting, die zijn aangebracht langs eenvoudige lijnen, van boven naar beneden (of omgekeerd). Daardoor ziet de boom er een beetje uit als een raket: “ten, nine, eight, seven, ….., ignition…”

Over de herkomst van de boom heb ik nergens iets gelezen. Er zal dus wel niet een mooi persoonlijk verhaal achter zitten, zoals dat van de kerstboom op de Grote Markt in Groningen, die afkomstig is uit de tuin van de familie Drent (what’s in a name) uit Roden, en die daar het uitzicht belemmerde. Waarschijnlijk komt de Harense boom gewoon uit het Teutoburger Wald of zo; niks mis mee, de boom ziet er goed uit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's