A28

Sinds een week ofzo is de oprit van de A28 richting Groningen “tijdelijk verplaatst”. Op de plek van de ‘oude’ oprit wordt druk gewerkt.

Ik raak in gesprek met een van de werkers, die uitlegt dat het fietspad wat wordt verlegd, zodat zij  daarna de ruimte hebben om op de rotonde voor het viaduct van alles te doen – wat mij een slechte reden lijkt voor deze operatie; dat fietsers wat verder van de rotonde af de oprit gaan kruisen lijkt me wel verstandig, om redenen van veiligheid en om te voorkomen dat als goedwillende automobilisten ten onrechte voorrang geven aan groepen fietsers de hele rotonde meteen geblokkeerd wordt. In ieder geval zal er nog weken gewerkt worden, en zo heeft de wegenbouwmaffia weer een mooi project gerealiseerd.

De nieuwe, tijdelijk oprit ligt in het verlengde van de Vondellaan. En eigenlijk is dat de perfecte locatie. Het zal wel te laat zijn, anders zou ik een lobby willen starten om de oprit naar Groningen daar permanent te laten. Op die manier wordt de Emmalaan wat ontlast.

Maar misschien zie ik het helemaal verkeerd; ik ben tenslotte geen verkeersbureau.

Ondertussen wordt er ook druk gewerkt aan het transferium. Toch zonde van al het gemeenschapsgeld dat in dit op voorhand tot mislukken gedoemde project wordt gestopt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Bob 12 december 2007

    Volgens planning (zie http://www.harendb.nl/nieuws/aktueeldetail.asp?Primairesleutelid=1433) zou het 21 december klaar moeten zijn.
    Ik maak me wat zorgen om de beperkte breedte van het tijdelijke fietspaadje, voor die hordes scholieren uit Paterswolde was het ‘normale’, brede fietspad (2-richtingen) al te smal….
    Jouw scepsis over het welslagen van het transferium deel ik volledig!

© 2024 - Haren in Foto's