BP brandje

Vanmiddag inderdaad even naar het BP-station gewandeld. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het wel mee zou vallen, maar ik schrok van de zichtbare gevolgen van het brandje.

De pilaar links van de pompunit, die van metaal is vervaardigd, is niet alleen geblakerd, maar ook verwrongen. Dat moet dus flink gebrand hebben.

En de sticker op de pilaar meldt nog wel zo duidelijk: ‘Roken en open vuur verboden’.

Een van de medewerkers vertelde dat brand om 2.45 uur is aangestoken, door een naar schatting 15-jarige jongen, die zeer herkenbaar door de beveiligingscamera’s is vastgelegd. De jongen handelde waarschijnlijk alleen; er zijn geen anderen gesignaleerd. De vermoedelijke dader kwam aanfietsen, en haalde – gezeten op zijn fiets –  de slang uit de pompeenheid en stak die in de prullenbak ernaast. Daarna stak hij de prullenbak aan.

Een voorbijganger zag het brandje, en heeft bij het naastgelegen Mercure-hotel alarm geslagen. De brandweer is gebeld en die was snel ter plaatse (logisch, de kazerne is 2 straten verderop). De spuitgasten hebben het brandje met poeder geblust. Het was niet nodig het hotel te ontruimen.

Al met al viel het nogal mee. Maar, hoewel de brandstoftoevoer ’s nachts is afgesloten, moet je er niet aan denken hoe erg het had kunnen zijn.

Je vraagt je ook af wat zo’n jongen bezielt. Je kunt je misschien nog voorstellen dat een groepje jongeren na een avondje stappen elkaar gek maakt, en tot zo’n daad komt. Maar om dat in je eentje te doen…

Ik hoop niet dat ik – als een soort Peter R. de Vries – nu cruciale daderinformatie publiceer en daarmee het politieonderzoek verstoor ;-)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's