Trefpunt

De protestantse (v/h gereformeerde) kerk in Glimmen is van de hand van de bekende Glimmense architect Egbert Reitsma. Het kerkje aan de Nieuwe Schoolweg is een van de vele – voornamelijk gereformeerde – kerken die Reitsma ontwierp. De bekendste daarvan is de “gereformeerde kathedraal” van Andijk. Het kerkje in Glimmen heet heel origineel “Trefpunt”.

Ook het prachtig gelegen gereformeerde kerkje van Onnen en een aantal bijzondere woningen en villa’s in de gemeente Haren zijn getekend door Reitsma, die lid was van de Groninger Ploeg-beweging.

Om de kennis over en de bekendheid met het werk van Reitsma het bevorderen en te vergroten, is de stichting Egbert Reitsma opgericht, die lezingen en exposities organiseert en onderzoek naar het werk van Reitsma stimuleert.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's