Baltsende pony’s

Niet alleen de mens, ook de pony kan de lente in zijn hoofd hebben. Deze dieren, in een weiland naast de toegangspad naar Sassenhein, deden wat de natuur hen ingeeft in de lente: ze maakten elkaar het hof. Althans, dat is mijn interpretatie van hun gedrag, want de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik niet kon vaststellen of het wel een mannetje en vrouwtje betrof.

De kwaliteit van de foto’s die ik met m’n compactcamera maakte is matig. Het licht hield niet over (het miezerde een beetje) en de afstand was te groot, zodat ik nogal moest croppen. Wel biedt de compact de mogelijkheid om video-opnames te maken:

(Het geluid op de achtergrond is trouwens van een hakselmachine waarmee naast het paviljoen een partij snoeihout werd versnipperd.)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's