Herfst in Haren

Ook in Haren is goed te zien dat 2008 een goed paddenstoelenjaar is, zoals recent in het nieuws werd bericht (volgens mij gold dat trouwens ook voor 2007 en 2006). Op verschillende plaatsen zijn de paddenstoelen uit de grond geschoten, inderdaad als..

Deze gave vliegenzwammen (Amanita muscaria) zag ik – alweer enige weken geleden – in het park bij huize/kantoren Welgelegen in Glimmen. Ook aan de Emmalaan in Haren, tegenover de Opel-garage staat een hele serie van deze kabouterzetels.

Overigens meldt Wikipedia over de vliegenzwam dat deze aanzienlijk minder giftig is dan algemeen wordt aangenomen, en dat men de paddo vers of gedroogd kan eten of roken voor een hallucinerend effect. Benieuwd hoelang ze nog staan aan de Emmalaan…

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Gelkinghe 26 oktober 2008

    Het nuttigen van vliegenzwammen om het hallucinerende effect is in de hippietijd overgewaaid vanuit Siberië. Overigens verschilt de werking van exemplaar tot exemplaar nogal sterk, en daarom is het aan te raden héél voorzichtig hiermee te zijn.

© 2024 - Haren in Foto's