Wethouder start Wheel of Energy estafetteloop

Wethouder Remco Kouwenhoven stak vanochtend een groep hardlopers een hart onder de riem voor het vertrek van hun estafettemarathon van Haren naar Schiphol. Acht renners lopen in het kader van de actie Wheel of Energy 365 via Ommen en Zwolle naar de nationale luchthaven om hoop uit te dragen voor een beter leven met kanker. In totaal vertrokken vandaag vanaf verschillende plaatsen in het land zes teams, die alle morgen rond het middaguur – 24 uur na het vertrek van de Harense lopers – op Schiphol arriveren. De estafetteloop vormt het sluitstuk van de actie die een jaar heeft geduurd.

De Harense loopploeg vertrok om 12 uur precies vanuit Het Behouden Huys, een psycho-oncologisch therapiecentrum op landgoed De Vijverberg in Haren. De zes mannen en twee vrouwen wisselen elkaar gedurende de tocht steeds af. Een half uur lopen, gevolgd door een half uur fietsen, en dan 3 uur uitrusten in de volgwagen. Op deze wijze lopen alle deelnemers circa 3 uur en fietsen ze evenlang. Van de 240 kilometer die de route lang is, loopt iedere renner er dus 30, en wordt eenzelfde afstand op de tweewieler afgelegd.

Wethouder Kouwenhoven (rechts) krijgt van de lopers een Wheel of Energy365 t-shirt uitgereikt, waarop de vertrekplaatsen van de loopgroepen staan aangegeven. Daarna zal Kouwenhoven benadrukken hoe belangrijk hij dit initiatief vindt en hoezeer hij respect heeft voor de lopers.

Nog even op de groepsfoto voordat de marathonestafette begint.

De lopers vertrekken wat rommelig als Kouwenhoven symbolisch het startschot heeft gelost. Een startpistool was niet aanwezig en toen de wethouder in plaats daarvan het sein wilde geven door op de claxon van de volgauto te duwen, bleek die het niet te doen. Voor de lopers maakte het niets uit. Die vertrokken even enthousiast.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's