Ouderwets handwerken wordt moderne street art

Graffiti voor bejaarden. Zo zou je “wild breien” kunnen noemen. Met dit verschil dat deze nieuwe vorm van street art niet beschouwd wordt als vandalisme, omdat het de drager niet beschadigt. Trouwens, niet alleen ouderen houden zich met wild breien bezig; ook – of juist – onder jongeren is het populair.

Het wild breien is in 2005 in Houston ontstaan en is recent overgewaaid naar Nederland. Felgekleurde breisels worden op onverwachte plekken met naald en draad bevestigd met als doel nietsvermoedende voorbijgangers een moment van verbazing en een glimlach op het gezicht te bezorgen en de wereld er wat vrolijker uit te laten zien.

Inmiddels heeft deze trend ook Haren bereikt. Bewoners en medewerkers van zorgcentrum De Zonnehof hebben de afgelopen weken samen met leerlingen van het Zernike College vele meters breiwerk van de pennen laten rollen. Gisteren werd het resultaat van deze handenarbeid in het kader van de actie NL Doet in de omgeving van de Zonnehof bevestigd aan bomen, hekken, lantaarnpalen en vlaggenmasten.

Er kwam een hoogwerker van de gemeente aan te pas om ook de toppen van bomen en straatverlichting van versiersels te voorzien. Zelfs een van hoge lichtmasten op het transferium moest eraan geloven. Een twaalf meter lange shawl werd in eendrachtige samenwerking tussen hoog- en grondwerkers geduldig om de paal gewikkeld.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's