Hardlopers zorgen voor watertappunt en lopen 4 mijl op proef

Op de viersprong Lutsborgweg / Boerlaan / Weg langs het Hemrik is vanavond een wattertappunt in gebruik genomen. Het initiatief daarvoor werd genomen door Jetske Tammeling en de gemeente en ondernemersvereniging Ondernemend Haren zorgden voor de realisatie. Het watertappunt ligt op de route van het Pieterpad, en voorziet in de behoefte bij langeafstandswandelaars om geregeld de waterfles te vullen met vers drinkwater.

Bijkomend voordeel is dat wandelaars daardoor minder flesjes water hoeven te kopen, hetgeen goed is voor het milieu.

Het watertappunt werd officieel in gebruik genomen door wethouder Theo Sieling (links) en Arnold Bergsma namens Ondernemend Haren.

De actie levert ook in een ander deel van de wereld schoon water op. De stichting die het Harense tappunt heeft geleverd (Join The Pipe) gebruikt de opbrengsten van de verkoop van dergelijke tappunten namelijk voor de financiering van waterprojecten in ontwikkelingslanden. In dit geval gaan de revenuen naar een waterput in Bangladesh, die – in verband met het regenseizoen – tussen november en maart aanstaande aangelegd zal worden.

Voorafgaand aan de opening van de waterkraan werd op dezelfde locatie het startschot gegeven voor een oefenrondje 4 mijl hardlopen, ter voorbereiding op de ‘echte’ 4 Mijl van Groningen die volgende week zondag plaatsvindt (en in Haren start). Deelnemers daaraan konden vanavond testen hoe het staat met hun conditie. Ruin honderd (volwassen en jeugdige) rennners namen deze gelegenheid te baat. Ze werden ‘weggeschoten’ door de organisatrice van de 4 Mijl van Groningen, Grietje Pasma. Het idee voor deze proef-4-mijl was afkomstig van de hardloopgroep Haren Loopt, waarvan Jetske Tammeling – de initiatiefneemster voor het watertappunt – deel uitmaakt. Vandaar dat de beide evenementen werden gecombineerd.

Dat bleek een verstandige keuze, want na afloop van het hardlopen maakten de renners met graagte gebruik van de kraan, om daaruit gulzig te drinken of om het bezwete hoofd af te spoelen.

(Binnenkort meer foto’s.)

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Astrid Puma 30 september 2011

  Alweer leuke foto’s, zeker als ik mij eigen zoon er ook op zie staan.
  Heb je nog meer foto’s van die jongen met bril op in oranje hardloopshirt?
  Hij gaat de 4 mijl lopen, het liefst onder de 30 minuten. Of het lukt?

  Groetjes Astrid

  • Haren in Foto's 2 oktober 2011 — Berichtauteur

   @Astrid Puma: Dank je. Ik heb meer foto’s, die hoop ik binnenkort online te zetten. Maar of jouw zoon daarop staat, weet ik niet, want ik zie op de tweede foto twee jongens met een bril in een oranje shirt (naast elkaar).

© 2024 - Haren in Foto's