Bij de nieuwe rotonde

In de categorie “Bergen in Haren” – waarvan de eerdere berichten helaas niet zichtbaar zijn door aanhoudende problemen bij Web-log, waar deze site voorheen was gehuisvest – ditmaal de misschien wel hoogste berg binnen onze gemeentegrenzen: de berg zand en grond die resteerde na de reconstructie van de aansluiting van de A28-afrit op de Meerweg, die resulteerde in en nieuwe, tamelijk gevaarlijke rotonde.

Wat er met de berg gaat gebeuren – en vooral: wanneer – is mij niet bekend.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Bob de Vries 28 september 2011

    Wat is er zo gevaarlijk dan aan deze rotonde?

    • Haren in Foto's 30 september 2011

      @Bob: Sorry voor late reactie, ik zie dit pas nu. Vooropgesteld dat ik de nieuwe situatie een verbetering vind t.o.v. de oude aansluiting van de A28-afrit op de Meerweg, en dat er gegeven de bestaande situatie waarschijnlijk niet veel manoeuvreerruimte was, vind ik de nieuwe rotonde wat onoverzichtelijk, vooral voor fietsers. Dat heeft volgens mij met name de maken met de enorme asymmetrie, waarbij een aantal wegen dicht bij elkaar liggen en niet op het middelpunt van de rotonde georiënteerd zijn. Zeker de afrit van de A28 en de Meerweg liggen erg dicht bij elkaar en vrijwel parallel aan elkaar, waardoor je komende vanaf de Emmalaan (door het viaduct onder de A28) eigenlijk in één keer twee wegen tegelijk moet overzien. Dat geldt als je als automobilist naar de oprit richting Assen moet, en als fietser wanneer je naar het fietspad langs het Noord-Willemskanaal wilt. Daarbij komt dat de snelheidsverschillen erg groot zijn, omdat verkeer op de afrit van de A28 tamelijk hard komt aanrijden; er was blijkbaar geen ruimte om een snelheidsremmende bocht/kromming o.i.d. in de afrit aan te leggen. Misschien ligt het aan mij en rij ik te hard – op de fiets dan ;) – maar ik ervaar het weliswaar niet als erg, maar toch als enigszins gevaarlijk, en ik heb ook al een aantal keren een fietser (wielrenner) akelig dicht voor een auto die vanaf de A28-afrit kwam zien langsschieten. Ik hoop dat daar niet ooit een ernstig ongeval gebeurt.

© 2024 - Haren in Foto's