Kopje Theeater

“Wilt u een kopje thee?” Die vraag konden argeloze bezoekers van ’t Clockhuys en passanten in de Kerkstraat vandaag krijgen van Harenaar Dolf Wildeboer. Met zijn Kopje Theeater – een minitheater in een als theepot vermomde caravan – stond hij op het schoolplein bij ’t Clockhuys.

Zijn korte voorstellingen van minder dan een kwartier – de tijd die nodig is om het aangeboden kopje thee te nuttigen – vormden onderdeel van het bijna afgelopen Winterfestival Haren (de Dickenslezing morgen in de bibliotheek is de daadwerkelijke afsluiting van het culturele evenement).

Erg druk was het niet in het mobiele theatertje. De drempel is niet alleen letterlijk hoog (een caravanopstapje helpt wel een handje), maar ook figuurlijk. “Bovendien hebben veel potentieel geïnteresseerden geen tijd om even een kwartier naar de voorstelling te kijken, vanwege het betaald parkeren,” verklaart Wildeboer. Degenen die het avontuur wel aandurfden, werden niet alleen getracteerd op een kop thee, maar ook op een door Wildeboer zelf verzonnen verhaal.

Dolf Wildeboer realiseerde medio vorig jaar zijn plan voor zijn “kopje theeater”. Hij kocht een caravan, die hij eigenhandig omtoverde tot een knus theater in de vorm van een theepot, waar maximaal zes personen tegelijkertijd de korte voorstellingen kunnen bijwonen. Zo’n voorstelling kan het vertellen van een verhaal zijn of het voorlezen van een gedicht, in combinatie met het beluisteren van muziek of bijvoorbeeld het bekijken van foto’s.

Afgelopen jaar stond het Kopje Theeater in september op de culturele markt in Haren, en in de dagen voor kerst op de Brinkhorst met een verhalenprogramma waarbij ook andere Harenaars – onder wie burgemeester Bats, enkele gemeenteraadsleden en brandweermannen – een zelfgekozen of zelfgeschreven kerstverhaal vertelden. Ook in Eelde is Wildeboer geregeld met zijn caravan te vinden.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's