Fondantijs op Friescheveentje

In tegenstelling tot (de zuidkant van) het Paterswoldsemeer valt er op het Friescheveentje niet te schaatsen. Afgelopen weekend was het juist daar druk met schaatsers, die – toen terecht – het aan de overkant van de weg gelegen meer meden. Maar de sneeuw van begin deze week heeft gezorgd voor fondantijs op het Friescheveen.

Op het Paterswoldsemeer was het vanmiddag aanzienlijk minder druk met schaatsers dan gisteren. Misschien dat het minder zonnige weer een rol speelde. Misschien ook stonden de schaatsers die gisteren nog op het meer hun rondjes draaiden vandaag in de file voor Giethoorn.

Het ijs op het Paterswoldsemeer bleek overigens nogal wat slechte plekken te kennen,  vooral op het stuk ten noorden van het eiland Heemstede. Ook was de smalle baan vandaag niet geveegd. Nu twee rondjes was de lol er voor mij wel een beetje af.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's