IJspret

Volop ijspret de afgelopen dagen in Haren. Op ijsbanen en vijvers dan, want op Paterswoldse- en Zuidlaardermeer is het ijs nog steeds onvoldoende betrouwbaar, hoewel sommige onverantwoordelijken daar maling aan lijken te hebben.

De Harener ijsbanen – aan de Klaverlaan (naast De Mikkelhorst), en in Noordlaren, Onnen en Glimmen – liggen er goed bij: geen sneeuw en een mooie glanzende ijsvloer. Glad ook, dat ijs, zoals dit beginnende schaatsertje op de ijsbaan in Glimmen aan den lijve ervoer. Een stoel of kruk is dan een handig steuntje, maar natuurlijk wel een beetje ordinair. Veel hipper is een heuse Nijdam schaatshulp, die – en dat is echt wel handig – in hoogte verstelbaar is.

Hoe dan ook, schaatsen is en blijft een inspannende en concentratie vergende bezigheid.

Maar schaatsen is bovenal ijspret: zwieren en zwaaien, vallen en lachend weer opstaan, geinen en gieren, en glijden en genieten…

En na afloop natuurlijk netjes je schaatsen reinigen.

De foto’s zijn gemaakt op de ijsbanen aan de Klaverlaan (naast De Mikkelhorst), in Glimmen en Onnen. Maar ook op de vijvers in het Boeremapark en langs de Ereprijsweg (achter cbs De Borg) wordt volop geschaatst.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's