Mooie marathon Noordlaren

En weer wist ijsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren het te flikken. Voor de derde keer in successie werd de eerste marathon op natuurijs verreden op de ondergespoten skeelerbaan achter openbare school De Rieshoek.

Het was drukker dan ooit. Duizenden toeschouwers waren op het evenement afgekomen – mede door de steeds grotere aandacht van de media, die inmiddels begrijpen dat het wat prematuur is om na drie nachtjes lichte vorst over een elfstedentocht te reppen en daarom hun aandacht hebben verlegd naar het ophypen van de eerste marathon op natuurijs. Dat zal bestuur en vrijwilligers van de ijsvereniging niet deren: hun kas werd goed gespekt (en gelukkig niet gestolen), en de toeschouwers zagen twee mooie wedstijden.

Bij de dames won Mariska Huisman voor Irene Schouten en Foske Tamar van der Wal. Bij de mannen heerste de BAM-ploeg, die alle drie de podiumplaatsen opeiste. Bob de Vries werd eerste, gevolgd door ploeggenoten Christijn Groeneveld en Ingmar Berga.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's