’t Kan vriezen, ’t kan dooien

Zorgelijk kijkt hij naar de lucht. Zit er voldoende koude in om de glanzende ijslaag te besproeien? Bestuur en vrijwilliges van ijsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren zijn al dagen (en nachten) koortsachtig in de weer om de baan te prepareren voor de eerste schaatsmarathon op natuurijs van het seizoen.

Nog ligt de baan er verlaten bij. Af en toe komt een belangstellende naar de dunne ijslaag staren. En lopen bestuursleden rusteloos een rondje over de baan, met hun hakken her en der stampend op het ijs om te beproeven of het al genoeg gehecht is.

Vooralsnog lijken de papieren van de Noordlarense ijsclub beter dan die van hun concurrenten, Gramsbergen en Haaksbergen. Veenoord is al afgehaakt: te weinig ijs.

Vanmiddag keurt de schaatsbond het ijs. En als die groen licht geeft, wordt dinsdagavond de marathon verreden. En heeft De Hondsrug voor het derde jaar op rij de primeur.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's