Parkeerterrein bij de kerk

Het is eigenlijk een onderwerp voor Haren de Krant, het fout parkeren. Dat medium besteedt daar – terecht, want het is irritant en kan gevaarlijke situaties opleveren – regelmatig aandacht aan, zoals hier en hier.

Daaraan kan deze situatie worden toegevoegd:

Een ideaal gelegen parkeerplaats, midden in het centrum van Haren, en nog gratis ook. De eigenaar van deze Renault Twingo heeft deze A-locatie onder de parkeerplaatsen als eerste ontdekt, en staat daar sinds geruime tijd vrijwel dagelijks. Inmiddels heeft ook de exploitant van het draaiorgel dat sinds kort op vrijdagmiddagen de Harense markt opleukt, bedacht dat dit een prima plek is om zijn busje te stallen.

Ik kan me niet voorstellen dat het de bedoeling is dat enkele slimmeriken hier parkeren. Niet voor niets is er een neerklapbare paal aangebracht in het pad dat vanaf de Brinkhorst naar het pleintje voor de kerk leidt. Maar blijkbaar is die permanent neergeklapt…

Voor de eigenaar van deze Twingo in ieder geval een uitgelezen kans op gratis parkeren. Geen parkeerwacht die een bon onder de ruitenwisser schuift. Maar ja, de auto heeft een ontheffing van het rijverbod op Schiermonnikoog achter de voorruit. Dan mag je in Haren natuurlijk overal parkeren.

Wel jammer dat het mooiste plekje in het centrum van Haren nu ook al ontsierd wordt door blik.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Bob de Vries 29 maart 2011

    Als ik ’t goed heb woont de eigenaar van die Twingo boven ‘Ons Centrum’. Misschien zijn er wel speciale parkeer-afspraken gemaakt. Blijft vreemd.

  2. Gelkinghe 29 maart 2011

    Dus het is niet de auto van de dominee die elke adg overkomt van Schier?

© 2024 - Haren in Foto's