O, denneboom

“Wat zijn uw takken wonderschoon.” Dit jaar kunnen we dat – anders dan in 2011 – weer met recht zeggen van de kerstboom die het Raadhuisplein siert.

Over de herkomst en plaatsing van de fraaie spar (O, sparreboom was dus een betere titel voor dit bericht geweest) is op de website van het Harener Weekblad al een uitgebreide fotorapportage geplaatst en columnist Kees Boele besteedde op diezelfde site in zijn rubriek Groen Haren afgelopen zaterdag aandacht aan de symboliek van naaldbomen en maretak tijdens kerst dan wel winterzonnewende.

Wat valt er voor mij dan nog te melden? Misschien dat de constructie om de boom overeind te houden weliswaar solide en veilig oogt, maar wel stuitend lelijk is? Of dat de verlichting van gemeentehuis en – op de achtergrond – molen De Hoop aanzienlijk esthetischer is dan die van de kerstboom, waarover het lampensnoer wel weer erg slordig en ongelijkmatig is gedrapeerd?

Ach nee. Het ware beter als ik me zou wentelen in het welbehagen dat dezer dagen in de mensen is neergedaald, en als ik volsta met de lezers van Haren in Foto’s een Prettig / Gelukkig / Fijn / Vrolijk / Zalig / Gezellig Kerstfeest te wensen. Met veel vredige gedachten en/of overvloedige kerstdissen. En vooral veel op koopzondag gekochte, kostbare kerstcadeautjes onder de denneboom. Of onder de spar.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's