Lopend door het Boeremapark

Lopend door het Boeremapark zag ik gisteren:


Een mannetje kuifeend (Aythya fuligula), een steeds algemener wordende soort; zit nu dus ook al in een vijver in een park

Elkaar in de haren – of eigenlijk veren – zittende ganzen, in concurrentie om een bevallig gansje; het ging er niet erg heftig aan toe, waarschijnlijk hadden deze ‘soepganzen’ (Anser anser forma domesticus) de dagen ervoor hun spreekwoordelijke ei al kwijt gekund…

Of de heren zich om dit gansje roerden, is niet bekend. Ze zag het in ieder geval wat nuffig aan.

Elders in het park staat deze neo-classistisch geornamenteerde bloembak op een sokkel. Onlangs is deze grondig gereinigd en ontdaan van aanslag en korstmossen. Ik kan – maar misschien zoek ik niet goed – in het geheel geen informatie over dit ornament vinden. Wie weet hier meer over?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's