Met kerst in de kas

Wie zich rond de kerstdagen verveelt, familiebezoek wil ontlopen of wil uitbuiken van overvloedige spijs en wijn, hoeft niet naar de meubelboulevard. Frans en Wilma Reinhart houden vanaf vandaag tot en met 29 december alle dagen Open Huis in hun orchideeënkas.

Elke dag – dus ook zondag en zowel eerste als tweede kerstdag – zijn daar tussen 10 en 17 uur veel verschillende soorten planten te zien zijn, waaronder orchideeën, cactussen en andere speciale kamerplanten. De planten worden tentoongesteld in de tuinkas van de kwekerij.

De tuin is een afgescheiden gedeelte van de kas, dus altijd lekker warm. Frans en Wilma hebben daar een oerwoud van 500 vierkante meter geschapen waarin de planten in hun natuurlijk omgeving te zien zijn.

Reinhart Orchideeën is meer dan alleen maar een kas met orchideeën. Het is ook een toeristische attractie en een kenniscentrum op het gebied van vele soorten planten. U vindt er exotische en uitzonderlijke (tuin)planten maar natuurlijk ook prachtig bloeiende orchideeën.

Tijdens de Open Dagen kan ondermeer een doorlopende diavoorstelling met uitleg worden bekeken. Ook houdt de plantendokter elke dag spreekuur, en wordt voorlichting gegeven over het houden van orchideeën en kamerplanten op de vensterbank, en over het verpotten van planten.

De kas is gratis te bezoeken. Reinhart Orchideeën is gevestigd op Westerveen 16 in Harenermolen, en is bereikbaar door tussen Haren en Glimmen de Viaductweg in te slaan en dan de eerste weg links te nemen. Maar wie vanuit Haren lopend of fietsend naar de kas komt, kan natuurlijk ook gewoon langs sporthal/zwembad Scharlakenhof naar het Westerveen gaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Wilma Reinhart 24 december 2012

    Reinier, erg mooi geworden! Dank! Prettige feestdagen!

© 2024 - Haren in Foto's