Kerstversiering

Net als twee jaar geleden moet dit huis aan het Laagveld het rijkelijkst van kerstversiering voorziene pand van Haren en wijde omstreken zijn. Sterren flikkeren, kerstmannen knipperen en rendieren bewegen hun rood beneusde koppen heen en weer.

Niet iedereen is even gecharmeerd van deze uitbundigheid. Terwijl ik het tafereel sta te fotograferen, schiet een voorbijgangster me aan. “Je zal er maar tegenover wonen,” zegt ze. Hier zijn evenwel geen overburen. Aan de overzijde van de straat ligt de Dr. Ebelsweg en heel veel weiland.

Even later komt de bewoonster van het huis naar buiten. Ze maakt zelf ook een paar foto’s van haar eigen creatie. “Ieder jaar komt er wat bij,” vertelt ze. Dat klopt. Vergelijk het plaatje maar met dat van twee jaar geleden. Dit jaar zijn ondermeer de lantaarns aan de luifel toegevoegd. En een extra rendier. Terwijl de Kerstman over gebrek aan Rudolphs al niet te klagen had. Ze had eigenlijk nóg een rendier willen kopen, een hele mooie, met een echt vacht. Maar die was te duur. Nog even sparen. Misschien volgend jaar.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's