Brand

Vanmiddag was ik toevallig getuige van een brandje aan de Stationsweg in Haren. Althans, dat was het geweest, maar er was al niet veel meer te zien toen ik er langskwam. Het brandje was blijkbaar al geblust.

Ik maakte desalniettemin wat foto’s. Als je goed kijkt zie je een aantal spuitgasten (mooi woord) achter de steiger naar beneden klauteren, maar ik geef toe, dan moet je goed kijken.

Een ding werd me duidelijk: voor Skoeps-fotograaf van brandjes en ongelukken ben ik niet in de wieg gelegd. Maar ja, Skoeps liet vandaag toch weten op te houden te bestaan.

Opvallend trouwens hoeveel fotografen, ook professioneel, binnen de kortste keren bij zo’n huis-, tuin en keukenbrandje aanwezig waren.

De oorzaak van het brandje lijkt mij als leek wel duidelijk: dakdekkingswerkzaamheden op de dakkapel.

3/5/08 NABRANDER ;-)

Inmiddels meldt de brandweer Haren op haar website:

Vrijdagmiddag 2 mei 2008

Om […] werd de Harense brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Stationsweg. Tijdens werkzaamheden door dakdekkers was het dak van een dakkapel in brand geraakt. Ter plaatse gekomen was de dakbrand al geblust door de dakdekkers. Ook bleek dat brandende bitumen door een ontluchtingspijp naar beneden was gevallen en brand te hebben veroorzaakt in een etage lager gelegen doucheruimte. Ook deze brand werd geblust door de dakdekkers. De brandweer kon zich beperken tot ventilatie en nacontrole van de woning. De etage met de doucheruimte  liep enige brand, rook en roetschade op.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Bob 8 mei 2008

    Tja, de échte 112-er laat zoiets niet aan het toeval over. Die zit de hele dag met de P2000-site voor z’n ogen, en overtreedt alle snelheids- en andere limieten om z’n ‘unieke’ plaatjes te kunnen schieten…

© 2024 - Haren in Foto's