Pauw

Je kunt niet even een paar weken met vakantie gaan, of het winkelbestand in Haren is drastisch veranderd. Zo sloten de kaaswinkel (“Kaas-boeh-tiek”, how low can you go) in het troosteloze winkelcentrum de Brinken (kan dat niet gesloopt worden – daar is de gemeente Haren toch zo goed in, in slopen?) en de kroeg In den Herbergh de deuren (daar vestigt zich een eetcafé). Eerder sloot al viswinkel De Visfuik de luiken (inmiddels overgenomen door een voormalig kioskhouder, onder de naam de Bess). Daar staat tegenover dat er een nieuwe bakker is gekomen, Bakker Bart, gevestigd in het pand waar voorheen Tricot Smit zat (voorwaar geen verslechtering). Net als bij de viswinkel is de eigenaar niet echt een door de wol geverfde professional: de uitbater van Bakker Bart was voorheen stratenmaker; als zijn broden maar niet als een steen op de maag liggen…

Ook de vestiging van damesmodezaak Pauw (op de locatie waar voorheen Zeeman zat) is bepaald geen achteruitgang, hoewel de collectie op mij nogal oubollig overkomt (zie de strik op één van de creaties in de etalage, vreselijk!), maar ik heb volgens mijn geliefde geen kijk op damesmode; zij blijkbaar wel, en bij haar valt Pauw in de smaak.

Verder opent binnenkort modezaak Kokon to Zai (van dezelfde eigenaar als Poggibonsi, in de Brinkhorst), in het pand waar tijdens de verbouwing van de eigen zaak tijdelijk boekhandel Boomker was gevestigd (die is inmiddels weer terug in de eigen winkel, en ik moet zeggen: dat ziet er fraai uit) en daarvoor de inmiddels opgeheven slagerij Warners (ik kwam daar nooit, dus ik kan niet zeggen of diens vertrek een gemis voor Haren is).

Wel baart het grote aantal wisselingen zorgen. Enerzijds neemt de kwaliteit van het winkelaanbod toe, maar tegelijkertijd is het vertrek van zoveel winkels een veeg teken, en het is maar de vraag of de nieuwkomers zich weten te handhaven.

Ik hoop dat in ieder geval dat één aanwinst voor Haren stand zal houden: wijnhuis Enotria, aan de Rijksstraatweg 222-1. Wat een geweldig aanbod van prachtwijnen, de een nog smakelijker dan de ander (proef bijvoorbeeld de Steinschaden Riesling Selektion, die stuift het glas uit), en de eigenaar weet wat hij verkoopt. Ik heb niet de indruk dat de zaak al erg goed loopt, en het zou werkelijk een gemis voor Haren zijn als deze speciaalzaak zou moeten sluiten. Dus: vergeet de Gall & Gall, de Mitra en zeker ook Hein Post (valt erg tegen), maar koopt allen uw wijn bij Wijnhuis Enotria (en nee, ik heb geen aandelen in die zaak).

Verder Bericht

Vorige Bericht

12 Reacties

 1. Gelkinghe 12 juli 2008

  Die snelle wisseling is een veeg teken. Ik heb zo’n idee dat de vastgoedjongens ook in Haren een flinke poot hebben gekregen, en zich ook hier manifesteren als de parasieten die met hun wurgcontracten en hoog opgeschroefde arbeidsloze inkomens de eerlijk werkende middenstanders de nek omdraaien.

 2. jan 20 juli 2008

  leuk bedacht van die steen maar het brood is beter als de andere bakkers in haren.

 3. veerzen 20 juli 2008

  Ja weet niet als een zaak als pauw het red,
  te exclusief en inderdaad oudbollig.
  Maar bakker bart red het zeker ben er geweest een super bakker en een goed concept.
  leuke winkel en vriendelijk personeel.

 4. klaske 20 juli 2008

  Ik hoop dat ze allemaal blijven bestaan en er nog meer bekende winkels bijkomen,
  Zeg maar een pc hoofdstraat van het noorden.
  Mooi als dit in haren gebeurt.

 5. Moniek 22 juli 2008

  Het is een beetje vroeg om je af te vragen of die winkels het redden want nieuwe dingen zijn voor veel mensen toch ook interessant. Dat de eigenaar van Bakker Bart stratenmaker is, klopt niet. Hij was hiervoor hovenier. Misschien toch eerst informatie even natrekken voor de opmerking ”als zijn brood maar niet als steen op de maag ligt” gemaakt wordt. Je hoeft geen professional te zijn om een winkel te openen, je bent nooit te oud om te leren, toch?

 6. joop 22 juli 2008

  flie vla flappie dat is de schrijver van dit onzn verhaal hoe meer winkels hoe mooier haren wordt.

 7. Anoniem 23 juli 2008

  brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 8. Anoniem 25 juli 2008

  Flie vla Flappie,’k Heb het zelf niet bedacht(zie boven)maar vindt het wel een leuke naam voor iemand die,zonder zich bekend te maken,zure stukjes over Haren denkt te moeten schrijven.Wat het nog erger maakt is dat de gegeven informatie vaak helemaal niet klopt(Pauw zit in het pand waar de WIBRA zat)Meer foto’s en minder tekst zou ik zeggen…..

 9. HarenFoto 26 juli 2008

  @ Moniek: je hebt gelijk, de uitbater van Bakker Bart was voorheen hovenier en geen stratenmaker. Excuses voor de onjuistheid, maar het doet aan mijn vertrouwen in de kwaliteit van het product niet af. Net zoals ik geen vis koop bij iemand die tot voor kort een kiosk runde. Schoenmaker, blij bij je leest, is mijn devies.

 10. HarenFoto 26 juli 2008

  @ de anonieme reageerder die vindt dat dit blog zure stukjes bevat:

  1) jammer dan, je hoeft hier niet te komen.

  2) inderdaad bevatte dit blogje 2 onjuistheden (Bakker Bart is een hovenier, en Pauw is gevestigd waar voorheen de Wibra zat), maar rechtvaardigt dit de stelling dat de informatie “vaak” niet klopt? En of het nu het pand van de Wibra was of de Zeeman, veel verschil maakt dat niet uit, en hoe dan ook is Pauw een verbetering t.o.v. genoemde textielboeren, ook al is de collectie wat oubollig.

  3) Leuk dat je als kritiek opvoert dat de schrijver dezes zich niet bekend maakt, en dan zelf anoniem reageert. Overigens is mijn naam alom bekend: F. Flappie ;)

 11. pietje 12 oktober 2008

  nou ,ik weet uit vertrouwlijke bron dat bakker bart uit haren wel degelijk een stratemaker was, hij heeft zefs bij mij wel eens een klus gedaan, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen brood kan bakken , dat kan toch iedereen. gr piet

© 2024 - Haren in Foto's