Hoge hakken

Het was misschien niet bijster origineel en binnen een minuut was het event alweer voorbij, maar het was me toch drùk vanmiddag in de Brinkhorst. Vele honderden mensen, onder wie opvallend veel ouderen, hadden zich achter de drankhekken verzameld om enkele tientallen dames op hoge hakken de 80 meter tussen kledingzaak Amazzone en lunchroom Le Stelle zo snel mogelijk rennend te zien afleggen.

Een niet ongevaarlijke bezigheid, want de stiletto’s dienden minimaal acht centimer hoog te zijn. Er waren dan ook wat struikelpartijen, maar gebroken ledematen bleven uit, en een aantal dames was op hoge hakken sneller dan uw scribent op Nike Airs zou zijn geweest.

Het geheel werd aan elkaar gepraat door BG-er Piet van Dijken, die omdat hij een regionale tv-persoonlijkheid is meent arrogant en onbeschoft te mogen zijn, en publiekelijk zijn ongenoegen uitte over de zijns insziens ‘waardeloze organisatie’ omdat iets niet helemaal gebeurde zoals meneer dat wenste. Dit niet nadat hij natuurlijk eerst wel met graagte zijn ongetwijfeld aantrekkelijk gage had geïnd.

Welke hooggehakte dame – of als zodanig verklede heer – de Harense hakkenrace wist te winnen, is me in alle drukte ontgaan, maar dat hier een traditie is geboren, lijkt al wel duidelijk.

En deze toekomstige deelneemster verkende per fiets alvast het lastige parcours.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Harry Perton 20 oktober 2012

    Aaah, zo kennen we Piet van Dijken weer. Nog steeds dezelfde.

© 2024 - Haren in Foto's