De kerk anders

De kerk anders. Dat is het thema van de wandkalender van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) voor komend jaar. Dertien fraaie foto’s – één voor elke maand plus één op de omslag – sieren de kalender. “Al zeg ik het zelf” moet ik daar eigenlijk aan toevoegen, want twee van de dertien foto’s zijn gemaakt door ondergetekende: de toren van Garmerwolde (juli) en kerkhof en kerk van Oostum (oktober).

Waarom geen foto’s van Harener kerken, denkt u nu wellicht. Simpel, omdat die niet tot het bezit van de SOGK behoren. Hoewel de Dorpskerk in Haren en de Bartolomeüs-kerk in Noordlaren daar heel goed in zouden passen.

De zes kerken op deze pagina – je zou er een aardige tweemaandskalender mee kunnen vullen – staan allemaal wel in de gemeente Haren. Ik heb er een kleine prijsvraag aan verbonden. De vraag is simpel: welke kerken zijn dit? Stuur de naam en plaatsnaam van de kerken uiterlijk a.s. zaterdag (3 november) per email (harenfoto@bijschrift.nl) in. Onder de goede inzenders wordt – bij een kleine prijsvraag hoort een klein prijsje – één exemplaar van de SOGK-kalender verloot.

Wie zijn geluk hier niet wil beproeven: de kalender kan natuurlijk ook gewoon besteld worden in de webwinkel van de Stichting Oude Groninger Kerken, voor slechts €15,50 (SOGK-donateurs betalen €14,50). Wie de foto’s eerst rustig wil bekijken kan dat hier doen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's