2Mijl zwemmen in golvend Paterswoldsemeer

Ruim honderd mannen en vrouwen doken zondagochtend even na tienen in het stevig kabbelende Paterswoldsemeer voor wat inmiddels al een aardige traditie is: het zwemmen van een kleine drieënhalve kilometer over het meer, van Haren naar Groningen. De 2 Mijl van Groningen heet het zwemevenement, met een knipoog naar de 4 Mijl die in het najaar over de weg tussen de beide plaatsen wordt gelopen.

De deelnemers – de mannen herkenbaar aan een blauwe badmuts, de vrouwen aan een roze – startten bij de vuurtoren van restaurant De Twee Provinciën, om vervolgens langs de Leijte en molen De Helper naar het Hoornsemeer te crawlen, alwaar de finish was bij restaurant Kaap Hoorn.

De honderd zwemmers werden begeleid door diverse boten van de reddingsbrigade Groningen en de Harener brandweer. Ook een twintigtal kanoërs waakten over de veiligheid van de deelnemers.

De een gleed wat soepeler door het water dan de ander…

… en niet alle 102 zwemmers haalden de finish, maar alleen de poging verdient al alle respect.

Meer foto’s – portretten van deelnemers – staan hier.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's