Veel verdienen voor veerman Vos

Veerman Vos, tevens palingvisser en -roker, doet momenteel goede zaken aan het Zuidlaardermeer. Het gratis zelfbedieningsfietspontje over het Drents Diep, dat camping De Leine in Kropswolde verbindt met de Meester Koolweg in Noordlaren, is buiten gebruik vanwege een gebroken ketting.

Argeloze fietsers, die een rondje Zuidlaardermeer doen of bijvoorbeeld vanuit Haren door de Westerbroekstermadepolder en de Kropswolderbuitenpolder naar de Oostpolder bij Noordlaren willen fietsen, staan plots voor de keuze: omkeren of met het pontje van Vos de oversteek maken à raison van één euro per persoon. Inclusief fiets, dat wel. Voor velen is de keuze eenvoudig: er zit weinig anders op dan de beurs te trekken. Het zijn natuurlijk ook geen onoverkomelijke bedragen die de veerman vraagt.

Ondertussen grappen de fietsers dat Vos zelf wel de hand zal hebben gehad in het onklaar maken van het gratis pontje. Maar het zij hem gegund. Voor Vos, die op dezelfde plek al sinds jaar en dag fietsers en voetgangers tegen een geringe vergoeding overzet, moet het zelfbedieningspontje sinds het in 2003 in gebruik werd genomen een forse inkomensdaling betekend hebben. Dat kan hij deze dagen weer een heel klein beetje goed maken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's