Gemeentehuis een koude douche?

Over het nieuwe gemeentehuis is al veel te doen geweest. Sommigen vinden het een financiële strop, anderen hekelen het gekozen ontwerp, en de uitvoering en kwaliteit van de gebruikte materialen. En dan waren er nog de lachspiegelramen in de raadszaal en de al snel halfdode groene wand in de centrale hal.

Nu zorgt het raadhuis ook in letterlijke zin voor een koude douche. De ‘bloemvazen’ op de ‘balkons’ blijken te lekken. Na het water geven vormt zich een patroon van mooie ronde plasjes onder de plantenbakken door de gestaag vallende druppels. Niet te dicht langs de gevel lopen dus, als de planten zijn besproeid.

Wie goed kijkt (klik op de foto voor een vergroting) ziet op vier uur van de plantenbak een waterdruppel vallen. Opvallend zijn ook de vele roestplekken die nu al op de rand van de bak zijn gevormd.

UPDATE 23.00 uur:

De foto’s dateren van gisteren. Vandaag kwam ik weer langs het gemeentehuis om te constateren dat de plantenbakken nog steeds druppen. Het blijkt dus niet zo te zijn dat ze kort nadat de planten bewaterd zijn, lekken en plasjes vormen – eerder ziet het ernaar uit dat dit permanent het geval is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Bob 20 april 2011

  Ik geloof dat het juist de bedoeling is dat die bakken volledig gaan roesten. Vorig jaar een ‘proefmodel’ gezien.

 2. Haren in foto's 20 april 2011

  @Bob: roesten oké, maar lekken kan toch niet de bedoeling zijn? Overigens denk ik te kunnen zien (aan het gevlekte oppervlak) dat de bakken van verzinkt ijzer zijn, en ik dacht dat verzinken nu juist diende om het ijzer tegen corrosie te beschermen…

 3. Bob 23 april 2011

  Ik heb ‘m even opgezocht, de foto die ik tijdens de bouw had gemaakt van het ‘voorbeeld’ van die bloembak:
  https://picasaweb.google.com/bobrdevries/GemeentehuisHaren#5511278382824639218

 4. Haren in foto's 23 april 2011

  @Bob: Dank voor het opzoeken van de foto. Ben benieuwd of de bakken echt gaan roesten. Denk dat degenen die indertijd op dit ontwerp hebben gestemd zich dan wel wat op het verkeerde been gezet zullen voelen, want op de artists impressions van de architect zijn de bakken staalblauw: http://www.kraaijvanger.urbis.nl/nl/projects/architectuur/projects/gemeentehuis_haren

© 2024 - Haren in Foto's