Nou breekt m’n klomp

Paardensportvereniging De Blauwe Ruiters mocht afgelopen vrijdag en zaterdag voor het tweede achtereenvolgende jaar de Groninger Kampioenschappen dressuur en springen organiseren. Op de voormalige voetbalvelden van vv Gorecht aan de Oosterweg vertoonden vele tientallen – zo niet honderden – ruiters en paarden hun kunsten. Een evenement dat beslist een bezoek waard was, ook voor wie niet bijzonder van paarden houdt, anders dan als rookvlees.

Het gespring en gehuppel van de immer nerveuze dieren is voor de niet-ingewijde misschien al snel meer van hetzelfde, maar het paardenvolk en de rituelen er omheen blijven voortdurend boeien. Daar kan een mens – en een fotograaf – uren naar kijken.

Maar het meest bijzondere dat er gisteren te zien viel, was een man die op z’n klomp kon zitten terwijl hij het stuk schoeisel aan zijn voet had. Don’t try this at home…

UPDATE 3 augustus: Inmiddels zijn meer foto’s van het paardenspul zelf hier te vinden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Gelkinghe 29 juli 2012

    Fraaie portretten!

© 2024 - Haren in Foto's