Gratis tanken

Een gratis tank benzine of diesel. Dat was gisteren te halen bij het Shell-station Esserberg aan de Rijksstraatweg in Haren. Tenminste, als je je ’s middags tussen twee uur en half vier had verkleed als cowboy of indiaan. En bereid was om anderhalf à drie uur in de rij te gaan staan. Een kleine 400 auto’s, met in totaal circa 600 mensen voelde wel iets voor het douceurtje, en trotseerden de hitte, gehuld in geruite blouses, leren giletjes of Pocahontas-outfits. Op de fietspaden aan weerszijden van de Rijksstraatweg vormde zich een lange rij van bijna een kilometer.

De eerste deelnemer stond al om 11 uur voor het benzinestation opgesteld, maar zij was er op die manier wel zeker van dat de gratis brandstof niet aan haar neus voorbij zou gaan. Om twee uur precies ging de pomp open. Anderhalf uur later was het feest weer voorbij. De stemming zat er goed in, door het mooie weer, de versnaperingen die Shell aan de wachtenden uitdeelde en natuurlijk het vooruitzicht van een gratis tank brandstof.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Bob 17 augustus 2009

    Belachelijk dat hierdoor het voet- en fietsverkeer ernstig gehinderd werd. Volgende keer maar gewoon op de (auto)rijweg in de file!

© 2024 - Haren in Foto's