2 Mijl zwemmen

De 2 Mijl van Groningen is – in navolging van de 4 Mijl – een wedstrijd waarbij de deelnemers een parcours van Haren naar Groningen afleggen. Maar waar men dat bij de beroemde 4 Mijl hardlopend doet, wordt de onbekendere 2 Mijl – de race kende gisteren zijn tweede editie – zwemmend afgelegd. Een kwestie van het Paterswoldesemeer oversteken.

Een “mogelijk optreden van blauwalgen” (vreemde omschrijving trouwens; ik vraag me dan meteen af met z’n hoevelen de blauwalgen op het podium zullen staan, en of ze gaan zingen, dansen of jongleren) deerde een kleine honderd onverschrokken mannen en vrouwen niet.

Rond een uur of tien gingen ze te water, bij de groene weide aan de Meerweg. Na even gevoeld te hebben hoe koud het water was, viel het ‘startschot’, waar overigens pistool noch burgemeester Boumans aan te pas kwam.

Halverwege, bij molen De Helper (toepasselijke naam in dit verband), konden de deelnemers verzorging krijgen.

De finish was nabij Kaap Hoorn en het jachthaventje aldaar. Alle deelnemers kwamen binnen de limiet van anderhalf uur aan, vermoeid maar voldaan, naar ik aanneem.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's