Fietsers van rechts

In de categorie Overbodige verkeerborden of verkeersborden die dat op z’n minst zouden moeten zijn (zie ook dit eerdere bericht) kan sinds kort dit bord worden opgenomen. Het is enige tijd geleden geplaatst aan de Rijksstraatweg, daar waar die het fietspad over het Raadhuisplein kruist, ter hoogte dus van Intermezzo.

Op zichzelf begrijp ik het nut van dit bord. Automobilisten zijn ter plekke in het geheel niet bedacht op fietsers die van rechts kunnen komen en aan wie derhalve voorrang moet worden verleend.

Maar ik vraag me dan wel af waarom er op het minstens zo gevaarlijke punt 148 meter zuidelijker, bij de kruising Rijksstraatweg-Kerkstraat (dus bij ijssalon Italini), niet ook zo’n bord is aangebracht.

Ook daar zijn automobilisten zich nauwelijks bewust van het feit dat er van rechts fietsers kunnen komen aan wie voorrang moet worden verleend.

En trouwens… 181 meter verder zuidelijk – daar waar de Julianalaan op de Rijksstraatweg uitkomt – is nog zo’n gevaarlijk punt. Daar krijg je zelfs met de auto in veel gevallen geen voorrang van verkeer dat op de Rijksstraatweg in noordelijke richting rijdt.

Om nog maar te zwijgen van de kruisingen Stationslaan-Jachtlaan, Hertenlaan-Weg voor de Jagerskampen, Vondellaan-Van Veldekelaan, Oude Middelhorst-Anjerlaan, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nergens een bordje VERKEER VAN RECHTS VOORRANG te bekennen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 - Haren in Foto's